Křest knihy Slavné vily Bubeneč

Městská část Praha 6 pořádá slavnostní křest knihy „Slavné vily Bubeneč“, který je zároveň spojen s vernisáží stejnojmenné výstavy, a to ve čtvrtek 24. 8. 2017 ve 14 hodin v Galerii Skleňák (nám. Svobody č. 1, Praha 6). 

Kniha je významným příspěvkem československé architektury a navazuje na úspěšné vydání o slavných stavbách v Praze 6. Pečlivě dokumentuje jednotlivé architektonické stavby z hlediska jejich historické a kulturní hodnoty. Podrobně se věnuje také stavebníkům a architektům, jejich osudům a životním peripetiím v návaznosti na zrealizovanou výstavbu na území mezi dnešní křižovatkou na Špejcharu (respektive vil při Badeniho ulici) až po železnici severní dráhy při severním okraji Bubenče.

„Před více jak stoletím se zde začaly stavět velice kvalitní a zajímavé vilové objekty a území získávalo na bonitě a věhlasu svých obyvatel,“ říká zástupkyně starosty Ing. arch. Eva Smutná (TOP 09).

Součástí knihy je i mnoho dosud nepublikovaných archivních materiálů. Pro potřeby výstavy bylo vybráno z celkového počtu 64 bubenečských vil 27 objektů, které se představí na velkoformátových panelech.

 

Ondřej Šrámek 
tiskový mluvčí
tel.:  420 220 189 177
mobil:  420 777 057 551
e-mail: