PRAHA 6 DOSÁHLA DOHODY O OSUDU PROLUKY NA VÍTĚZNÉM NÁMĚSTÍ

Praha 6 – 31. března 2017 – Vedení radnice dosáhlo po sérii jednání dohody o budoucnosti proluky na Vítězném náměstí. Tam měl původně vyrůst kontroverzní projekt přezdívaný Lední medvěd. Aktuálně uzavřené memorandum počítá jak s jeho zásadní obměnou, tak i s úhradou veškerých dlužných pohledávek a stažením vzájemných žalob.

Vedení radnice Prahy 6 dosáhlo po sérii jednání dohody se společností Vítězné náměstí o budoucnosti proluky mezi ulicemi Jugoslávských partyzánů a Verdunská.

 

Těší mě, že náročná jednání nakonec přinesla kýžené ovoce v podobě rozumné dohody, která garantuje smysluplný a předvídatelný rozvoj samotného srdce naší městské části,“ uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

 

V rámci aktuálně uzavřeného a podepsaného memoranda o vzájemném porozumění bylo rozhodnuto, že namísto původně zamýšleného projektu kontroverzního Ledního medvěda vznikne v proluce projekt výrazně obměněný. Ten bude plnit převážně bytovou funkci. V jeho rámci se ovšem počítá i s prostory pro komerční využití či veřejnou vybavenost. Výška objektu pak bude odpovídat hladině okolní zástavby i platnému územnímu plánu.

 

Memorandum dále předpokládá uzavření dohody o narovnání, na základě které společnost Vítězné náměstí uhradí městské části veškeré dlužné pohledávky, na základě čehož budou oběma stranami zastaveny probíhající soudní spory.

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Churavý, cand.soc.
      tiskový mluvčí
      Kancelář městské části     
      Úřad městské části Praha 6
      Čs. armády 23
      Praha 6
      Tel.:  420 220 189 158
      Pohotovostní mobil:  420 778 749 279
      E-mail: mchuravy@praha6.cz
      Web: http://www.praha6.cz