Startuje další ročník programu Aktivní město Praha 6

I v letošním školním roce podpoří městská část pravidelné volnočasové a sportovní aktivity dětí. Od dnešního dne se mohou rodiče registrovat na portálu Aktivní město.cz. V letošním roce na podporu těchto aktivit vyčlenila radnice částku 4 miliony korun.

Na webu www.aktivnimesto.cz se mohou rodiče a zákonní zástupci od dnešního dne registrovat a získat tak možnost na příspěvek ve výši 800 Kč.

Ten je určen pro rodiče dětí, které nedovršily 18 let a mají trvalé bydliště na území Prahy 6. Příspěvek je možné využít na pravidelnou celoroční sportovní a volnočasovou činnost.

„Velice dobře si uvědomujeme, jak je současná doba ekonomicky náročná také pro rodiny s dětmi, které navštěvují pravidelně kroužky. Jelikož nám jde o podporu těchto mimoškolních aktivit, rozhodli jsme se podpořit rodiče těchto dětí částkou 800 korun. Vím, že to není závratná suma, ale i tak může pomoci k tomu, aby děti mohly ve svých oblíbených kroužcích pokračovat i v letošním školním roce,“ říká radní městské části Praha 6 pro sport, kulturu a volný čas a bezpečnost Jan Lacina.

Veškeré informace, včetně návodu, jak při registraci postupovat, najdou rodiče na webu www.aktivnimesto.cz