Řada kulturních a společenských akcí či udělování čestných občanství patří k oslavám Dne Prahy 6

Udělování čestných občanství, slavnostní koncerty, Opera v Šárce nebo rekonstrukce bitvy na Bílé hoře a celá řada dalších akcí, to vše patří k oslavám Dne Prahy 6, který si každoročně připomínáme 4. září.

Vše začne hned na začátku září turnajem Králů, který se bude konat již pošesté v parku Maxe van der Stoela (na Brusnici). Letošní turnaj bude věnován období konce vlády krále Jana Lucemburského.
Diváci se mohou těšit na rytíře na koních v královském turnaji, dobovou kapelu, panoše, dvorní dámy a další kostýmované účinkující. Tradiční ponožkovou bitvu pro děti a malý dárek pro každého malého bojovníka. Chybět nebude ani dobové tržiště a občerstvení.

Následuje historicky nejvýznamnější akce Opera v Šárce, která letos oslaví 110 let od založení přírodního divadla v Šárce. Srdečně vás zveme na další ročník této, již tradiční kulturní akce. V neděli 3. září od 14 hodin se rozezní opera Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta v režii Jany Divišové a Renée Nachtigallové pod taktovkou dirigenta Jana Chalupeckého. Opera v Šárce navazuje na tradici operních představení v Divadle nad Čertovým mlýnem, zahájenou před 110 lety. V roce 2005 se podařilo operním a divadelním nadšenkyním Janě Divišové a Renée Nachtigallové, obnovit tradici přírodního divadla.

V Bazilice svaté Markéty v Břevnovském klášteře se 4. září uskuteční slavnostní koncert ke dni Prahy 6. Tomu bude předcházet udílení čestných občanství. Ta uděluje městská část jako projev úcty a ocenění za hrdinství, osobní statečnost, celoživotní zásluhy a mimořádné umělecké výkony již od roku 2002.

9.9. se budou konat hned dvě akce. Nejprve budou moci návštěvníci ochutnat produkty v rámci festivalu malých pivovarů v místě trhů na Kulaťáku v Dejvicích a následovat bude již tradiční Ladronkafest, kde se mohou návštěvníci těšit na workshopy, soutěže a bohatý kulturní program, jehož součástí bude například zpěvačka Elizabeth Kopecká či kapela Brass Avenue.

V polovině září pak ovládnou silnice a cesty šestky také již tradiční sportovní akce pro milovníky horských kol, Pražská padesátka. Letos se pojede již její 25. ročník a trasa začíná a končí v Kampusu Dejvice.

Bohatý kulturní program završí koncem září, konkrétně 23. a 24. září, také již tradiční rekonstrukce bitvy na Bílé hoře. Letos si připomeneme již 403. výročí bitvy. Rekonstrukce bitvy, které se pravidelně účastní stovky účinkujících z celé Evropy, přiblíží divákům tuto dramatickou epizodu českých dějin.