Otevřený svět 2024

V rámci společného programu MČ Praha 6 a Letiště Praha s názvem Otevřený svět, poputuje v letošním roce na podporu školství v Praze 6 téměř 8 milionů korun. 

V rozpočtu Městské části Praha 6 je na tento program schválena částka 4 700 000 Kč. Tradičním partnerem tohoto dotačního programu je Letiště Praha, které přispívá částkou 3 miliony korun. Program OTEVŘENÝ SVĚT 2024 tematicky navazuje na předchozí dotační programy na podporu školství v MČ Praha 6. 

„Oblast školství je pro nás na Praze 6 dlouhodobou prioritou a jsem ráda, že, i díky podpoře Letiště Praha, můžeme nabídnout finanční prostředky na tyto aktivity. Výuka cizích jazyků je v současné době velice důležitá a my ji, i díky tomuto programu, můžeme podporovat v mnohem větší míře,“ říká místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková.

Dotační program je zaměřen na podporu základních a mateřských škol se sídlem na Praze 6, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 6, konkrétně na oblasti rozvoje podpory výuky cizích jazyků, zahraničních studijních pobytů, výuku cizích jazyků rodilými mluvčími, a mezinárodní spolupráci.

„Podporujeme celou řadu projektů ve spolupráci s Městskou části Praha 6. Program Otevřený svět funguje od roku 2008 a dosud jsme věnovali 56,9 mil. Kč na podporu výuky cizích jazyků,“ upřesňuje předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos a dodává: „Letiště Václava Havla Praha je pomyslnou branou do světa a znalost jazyka je klíčem, který jej otevírá.“

Od letošního roku mohou školy žádat o dotace na podporu komunitních funkcí školy v samostatném programu KOMUNITNÍ PROGRAMY VE ŠKOLÁCH 2024, který byl doplněn i oblast ekologických aktivit. Na zájmové, volnočasové a kulturně zaměřené činnosti bylo v rozpočtu MČ Praha 6 vyčleněno 1 300 000 Kč.

Žádosti spolu s projekty žadatelé předkládají výhradně prostřednictvím webové aplikace eDotace v termínech stanovených vždy pro příslušnou oblast a období.