Na Dědině se otevírá Pošta Partner Plus

Na základě požadavku občanů z Dědiny se radnice Prahy 6 rozhodla zřídit zde pobočku Pošta Partner Plus ve spolupráci se společností U pilotů. Pobočka bude občanům k dispozici hned po Velikonocích.

Co se služeb týče, občané zde najdou balíkovou službu ve stejném rozsahu, jako na jakékoli jiné běžné poště včetně doručení velkých balíků. Dále zde bude zajištěn příjem a výdej poštovních a nepoštovních zásilek, jejichž dodání je zajišťováno prostřednictvím služeb České pošty.

Fungovat zde bude i Balíkovna. Bude zajištěn výdej a příjem zásilek prostřednictvím služby Balíkovna přes přepážku. V lokalitě se navíc nachází i Rohlík point, AlzaBox a do budoucna plánuje provozovatel realizovat i výdejní balíkový box typu PPL/Zásilkovna/Balíkovna. To je však zatím ve fázi jednání.

„V loňském roce jsme se museli vypořádat se zrušením pěti poboček České pošty na území Prahy 6. Byl to dosti zásadní zásah do života našich občanů, ovšem okamžitě jsme začali jednat a prověřovat možnosti, jak tento výpadek poštovních služeb nahradit a jsem rád, že se to díky spolupráci řady mých kolegů podařilo uskutečnit v tak krátké době a můžeme otevřít pobočku pošty na Dědině,“ říká starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek.

Pracovní doba byla stanovena s ohledem na různou pracovní dobu místních obyvatel v maximálním možném rozmezí. Tento model pracovní doby je osvědčený z jiných poboček, které provozoval smluvní partner. S tímto modelem otevírací doby koresponduje též provozní doba informační kanceláře, která bude fungovat v těchto prostorách synergicky.

OTEVÍRACÍ DOBA:

Po            13:30 – 17:30

Út             08:30 – 12:30

St             13:30 – 17:30

Čt             08:30 – 12:30

Pá            08:30 – 12:30

Součástí pošty bude i Infocentrum, jehož otevírací doba bude totožná s otevírací dobou pošty a občané zde budou moci vyřídit služby Czech point, jako jsou výpisy, datové schránky, konverze, ověřování listin a podpisů (vidimace a legalizace). K dispozici zde bude i Infolinka pobočky, podávání informací o Praze 6 a distribuce propagačních materiálů.

„Rušení poboček České pošty loni negativně ovlivnilo dostupnost této služby pro občany MČ Prahy 6. Vzhledem k tomu, že ze strany MHMP v této věci nedocházelo k žádným aktivitám, navrhl nejprve náš klub zastupitelů ANO usnesení, jehož cílem bylo připravit analýzu možnosti zřízení a provozování poštovní pobočky na Dědině. Následně jsme zřízení pobočky České pošty zcela jednoznačně podpořili. Osobně jsem moc rád, že záměr prošel a pomůže občanům udržet na Dědině poštovní služby, na které byli zvyklí," říká uvolněný člen zastupitelstva pro výkon funkce předsedy Kontrolního výboru Petr Soukal.

Co se parkování týče, návštěvníci pobočky mohou využít běžné parkovací stání v této lokalitě na přilehlých komunikacích. Vzhledem k tomu, že se pošta nachází hned na konečné tramvaje, je ideální přednostně využít tramvajové spojení.

Na pobočce budou k dispozici též formuláře pro změnu ukládací pošty. Formuláře neposkytuje Česká pošta v elektronické podobě a pro vyřízení této záležitosti je třeba navštívit pobočku osobně či prostřednictvím zmocněnce. Tímto způsobem budou moci občané změnit ukládací poštu na tuto pobočku, tudíž nebude nutné dojíždět až na pobočku v Řepích.