Letos se minipivovary představí na kulaťáku již popáté

V sobotu se na Kulaťáku uskuteční již pátý ročník Festivalu malých pivovarů. Akce se zúčastní 22 malých pivovarů z celé ČR a jejím cílem je podpora pivního trhu.

Nabídka pivovarů bude opravdu široká - pivní speciály, ležáky, pšeničná piva, APA, IPA, Porter, svrchně i spodně kvašená piva. Letošní novinkou budou také jablečné cidery. Standardní nabídka trhů zůstane zachována jako každou sobotu od 8 do 14 hodin. Organizátoři oslovili desítky producentů piva a návštěvníci tak budou mít možnost ochutnat například Pecký Pivovar - pivo Sněžka, Pivovar 3J Beer, Cidre Kliment nebo Létající pivovar Fracek.

„Akce se zúčastní i naše partnerské město Bayreuth, které zde bude nabízet již tradičně Maisel´s bier a typické klobásky. Přijede druhý starosta Andreas Zippel a budou ho doprovázet Thomas Bauske, Christopher Süss, Helmut Parzen. Všechno to jsou politici, zastupitelé, kteří budou osobně na stánku prodávat,“ říká radní městské části Praha 6 pro kulturu, sport a volný čas a bezpečnost Jan Lacina.

Prodejci i farmáři pro návštěvníky připraví také bohaté „pivní“ občerstvení: Grilované klobásy, zvěřinové burgery a stejky, pivní guláš, arménský šašlik, makrela na grilu a kdo preferuje bezmasé varianty, tak budou veganské speciality, Raclette či Pelmeně.

Akce pokračuje ve filozofii „neplastování“. Pivo vám pivovary načepují buďto do skla (a to i do vlastního), nebo do vratných kelímků, či ekologicky zpracovaného plastu.

Program je připraven od 11 do 20 hodin a vstup je zdarma.

Akce se koná ve spolupráci s Městskou částí Praha 6.

Více na www.trhynakulataku.cz, https://www.facebook.com/farmarsketrhy/