Letní kino u Keplera zahajuje sezonu filmem Falcon Lake

V pořadí pátou sezonu zahájí Letní kino u Keplera již tento pátek. Provozovatelem kina je Městská část Praha 6 a jde o výsledek 1. ročníku participativního projektu Nápad pro šestku, který v roce 2017 získal ve veřejném hlasování nejvyšší počet hlasů.

Letní kino u Keplera sídlí v parku Maxe van der Stoela, pod Gymnáziem Jana Keplera v Praze 6. Zahajovacím filmem bude v pátek 23. června romantický kanadský snímek o první lásce Falcon Lake, v sobotu 24. 6. následuje křehký festivalový hit o vztahu mladého otce a jeho dcerky Aftersun.  Promítat se bude přes léto vždy v pátek a v sobotu, v září v sobotu.

„Mám velký deficit filmů, které bych rád viděl, ale v sezóně se na ně obvykle kvůli nedostatku času nedostanu. Doufám, že díky nabídce letního kina u Keplera tenhle deficit alespoň částečně srazím. Když vyjde hezký letní večer, je to tam fakt paráda,“ říká dlouholetý radní pro kulturu městské části Praha 6 Jan Lacina.

Kino u Keplera letos slaví pět let a já jsem ráda, že novým provozovatelem budou lidé kolem Artcame. Sdílíme podobnou vizi kina jako letní artové scény, která Praze dlouhodobě chybí, a myslím, že lepší prostor než přírodní amfiteátr kousek od Pražského hradu jsme si vybrat nemohli. Úvodní projekce, film Falcon Lake o dospívání a prožitku první lásky v prostředí kanadské přírody, je za mě skvělým začátkem plnění této vize,“ říká Martina Kaňáková, která kino před pěti lety zakládala.

Občerstvení bude zajištěno ve spolupráci s Pivovarem Kladno Kročehlavy a nabídne jednoduchý koncept bistra s dobrým pivem, kvalitním vínem a nealkem (bio limonády Karásek). K zakousnutí budou v nabídce brambůrky, tyčinky a také quiche z Bistra Klecánky. Nápoje se budou podávat v zálohovaných kelímcích.

„Praha 6 je krásná městská část, ale jedna věc jí v kulturní nabídce hodně chybí. Historicky jsme na našem území přišli o řadu kinosálů a letní kina jsou jednou z příjemných možností, jak je nahradit. Letní kino u Keplera vzniklo jako občanská iniciativa v rámci Nápadu pro Šestku a v posledních letech jeho organizaci převzala radnice. Je to krásná ukázka, jak dobrý nápad zespodu může adoptovat veřejná správ,“ dodává statutární místostarosta Prahy 6 Petr Prokop.

Promítat se bude v červnu a v červenci v pátek a v sobotu od 21:30.  V září se bude promítat vždy v sobotu, od 21:00 nebo dle aktuální světelné situace. Na místě jsou k dispozici židličky, lehátka a deky.

Pro návštěvníky budou připravena dvě mobilní WC. VSTUPENKY budou v prodeji online přes GoOut i na místě. Cena vstupenky 100 Kč.

Kino se nachází v jižní části parku Maxe van der Stoela, pod Gymnáziem Jana Keplera
Adresa: Hládkov, 169 00 Praha 6-Hradčany
Nejbližší zastávky MHD:  Hládkov (tram 23), Park Maxe Van Der Stoela (tram 22, 23, 97, bus 143) nebo Pohořelec (tram 22, 23).