Dotační program na podporu ekologických aktivit ve veřejném prostoru pro rok 2024

Číslo

2024/001

Datum vyhlášení

21. 12. 2023

Datum ukončení žádostí

29. 2. 2024

Datum zveřejnění výsledků

15. 5. 2024

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Blanka Bačová tel. 220 189 530 bbacova@praha6.cz Monika Mašátová tel. 220 189 554 mmasatova@praha6.cz

Úvod

Městská část Praha 6 vyhlašuje jednoletý dotační program na podporu  ekologických aktivit ve veřejném prostoru pro rok 2024, jehož cílem je vytváření podmínek pro rozvoj ekologických činností v rámci 5 vyhlášených dotačních témat.

Témata

1) Hospodaření s vodou - dešťová voda, šedá voda, zadržování vody v zeleni a krajině 

2) Příspěvek na vylepšení a úpravy veřejně přístupné zeleně, příspěvek na úklid, rekonstrukce a výsadba sadů a stromořadí, vysazování veřejné zeleně a následná péče o ni - záhony, skalky apod. 

3) Podpora využití hospodářských zvířat a blanokřídlých opylovačů k údržbě luk, podpora péče o hendikepované živočichy -záchranných stanic, útulků a podobných zařízení, podpora péče o volně žijící živočichy 

4) Ekologické komunitní projekty – komunitní zahrady, revitalizace vnitrobloků -včetně případné projektové přípravy či participace, podpora cirkulární ekonomiky apod. Poznámka: Drobné herní prvky či mobiliář, které budou instalovány na pozemcích využívaných komunitou, mohou být podpořeny max. 10% z přidělené částky, předpokladem je zajištění atestu bezpečnosti. 

5) Vzdělávací environmentální projekty, např. komplexní vzdělávací projekty pro veřejnost, přírodovědné procházky, zapojení veřejnosti do ochrany životního prostředí.

Podmínky účasti

Podrobné podmínky a pravidla obsahuje příloha.

Kritéria pro hodnocení žádosti:

Kvalita projektu:

Trvalá udržitelnost projektu:

Finanční přiměřenost rozpočtu:

Přílohy