OTEVŘENÝ SVĚT 2021 - 4.A Aktivity pro rodiče a přátele školy

Číslo

2020/020

Datum vyhlášení

16. 12. 2020

Datum ukončení žádostí

1. 2. 2021

Datum zveřejnění výsledků

30. 4. 2021

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je propojení školy s místní komunitou, zapojení místních obyvatel a rodinných příslušníků dětí a žáků do aktivní spolupráce se školou

Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6. Škola může v této oblasti podat nejvýše tři žádosti.

Finanční dotace pro mateřské a základní školy cílové skupiny na realizaci projektů do výše až 90% nákladů.

Témata

Podmínky účasti

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Vyplnění elektronické žádosti a projektu se záměrem a podrobným popisem, s informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvaha (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování). Její následné vytištění, podepsání, naskenování a vložení jako elektronické přílohy k žádosti v modulu Elektronické dotace. Dotace nebude poskytnuta na činnost běžných kroužků.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude projekt bodově ohodnocen podle následujících kritérií:

- naplnění účelu: 0 – 35 bodů

- přínos projektu: 0 – 30 bodů

- předpoklady žadatele pro realizaci projektu: 0 – 20 bodů

- efektivita nákladů, finanční spoluúčast, jiné finanční zdroje: 0 – 15 bodů

Výše dotace na jednotlivé projekty bude stanovena srovnáním s výší bodového ohodnocení ostatních podaných projektů, s výjimkou těch, které budou ohodnoceny 50 a méně body (ty budou považovány za nedostatečné a dotace na ně nebude poskytnuta).

Výbor pro výchovu a vzdělávání projednává výši podpory jednotlivých projektů stanovenou podle vzorce: {(bodové hodnocení projektu / průměr bodového hodnocení všech projektů) * (výše uznatelného požadavku / [finanční částka k rozdělení / součet výše všech požadavků])}.