Podpora sublokálních periodik na území MČ Praha 6

Číslo

2019/005

Datum vyhlášení

24. 4. 2019

Datum ukončení žádostí

26. 5. 2019

Datum zveřejnění výsledků

1. 7. 2019

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

PaedDr. Jan Hrubeš, referent kultury, sportu a volnočasových aktivit, tel. 220 189 188, jhrubes@praha6.cz

Úvod

Cíly a prioritami dotačního programu jsou:

  • Podpora stávajících sublokálních periodik
  • Podpora vzniku nových sublokálních periodik na území MČ Praha 6
  • Rozšíření informovanosti občanů Prahy 6 o aktuálním dění v jednotlivých lokalitách
  • Podpora šíření informací o kulturním dění v Praze 6
  • Podpora informovanosti obyvatel o historii i současnosti Prahy 6
  • Podpora uchovávání tradic a obyčejů
  • Podpora spolkové činnosti a setkávání různých cílových skupin

 

Témata

Podmínky účasti

1.       Způsobilí žadatelé:

O dotaci se mohou ucházet subjekty, jejichž projekty mají přínos pro MČ Praha 6,nepokrývají celou městskou část, ale konkrétní lokalitu či čtvrť, a to jak fyzické osoby, tak právnické osoby, které splňují níže uvedené podmínky. Jeden žadatel může podat jednu žádost na podporu vydávaného periodika.

2.       Účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty

O dotaci se subjekty ucházejí na základě předloženého projektu, který sleduje cíle programu a odpovídá jeho prioritám, které jsou uvedeny v úvodu. Projekty posuzuje Kulturní komise RMČ Praha 6 a doporučuje je k projednání a schválení orgánům MČ Praha 6.

3.       Důvody podpory stanoveného účelu

Vyplývají z Programového prohlášení RMČ pro období 2018 – 2022, kapitola Kultura. Dotace spolufinancuje náklady nezbytné na realizaci projektu uvedené v rozpočtu projektu. Subjekty mohou požadovat ve svých projektech také příspěvky investičního charakteru, a to max. do výše 20 000 Kč na projekt. V rozpočtu žadatel podrobně uvede, o jaký typ investic se jedná. Dále je možné čerpat na příspěvky na mzdy nebo na propagaci projektu. Částky jsou včetně DPH.

4.       Na přidělení dotace není právní nárok a její finanční výše je závislá na výši schválených finančních prostředků pro předmětnou oblast v rámci rozpočtu MČ Praha 6 na rok 2019.

5.       Maximální výše přidělené dotace je 100 000 Kč na projekt. Žadatel může podat pouze jednu žádost.

6.       Žadatel se zavazuje kofinancovat projekt nejméně ve výši 10% z přidělené dotace.

7.       Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných z rozpočtu MČ Praha 6 na podporu dotačního programu činí 200 000,-Kč.

8.       Stanovení výše konkrétní dotace:

Výše dotace bude stanovena na základě splnění požadovaných kritérií. Částku doporučenou Kulturní komisí RMČ posoudí Rada a schvaluje Zastupitelstvo MČ Praha 6.

9.       Žádost o udělení dotace se podává na jednotném formuláři, který je k dispozici po přihlášení do webového informačního systému městské části Praha 6 na internetových stránkách MČ Praha 6 (www.praha6.cz – Elektronické dotace).

10.     Náležitosti žádosti jsou popsány v elektronickém formuláři, který je součástí tohoto dokumentu. Žádosti a jejich přílohy doporučujeme naskenovat, uložit pomocí „zip“ formátu a poté vložit do formuláře.

11.     Povinné přílohy žádosti jsou: podepsaný formulář žádosti, doklad o registraci nebo evidenci organizace, doklad o přidělení identifikačního čísla, doklad o pověření osoby k jednání za žadatele a doklad o zřízení bankovního účtu. Tyto dokumenty nemusí být úředně ověřeny. Tabulku podrobného rozpočtu je třeba vyplnit přímo v žádosti. Mezi nepovinné přílohy patří frekvence vydávání a počet výtisků periodika a eventuálně dva výtisky z předchozí doby.

12.     Termín doručení žádosti:

Příjem žádostí bude zahájen 24. 5. 2019 v 0:00 hodin do 26. 5. 2019 23:59 hodin Uložit rozpracovanou žádost na on-line formuláři ELEKTRONICKÉ DOTACE je možné od vyhlášení dotačního programu. Žadatel je povinen kompletní žádost vytisknout, podepsat, naskenovat a opětovně do systému nahrát nejdříve 24. 5. 2019, tzn. že na podepsané žádosti musí být uvedeno datum mezi 24. 5. 2019 a 26. 5. 2019.

Žádost musí být podepsána. Nemá-li žadatel k dispozici skener, může podepsanou vytištěnou žádost odeslat poštou nebo osobně přinést do podatelny MČ Praha 6. Žádosti je možné také podepisovat prostřednictvím elektronického podpisu nebo podávat přes datovou schránku, ale není to nezbytné, přiloží-li žadatel do elektronického formuláře žádost s naskenovaným podpisem.

 

Kritéria hodnocení (posuzování žádostí)

Posuzování přijatých žádostí proběhne ve třech kolech. V prvním kole prověří Odbor kultury, sportu a volného času ÚMČ Praha 6, zda předložené žádosti splňují všechny formální náležitosti a předloží je k posouzení Kulturní komisi Rady MČ. Projekty, které nesplňují všechny požadované náležitosti, nebudou posuzovány a budou vyřazeny.

V druhém kole bodově ohodnotí všechny postoupivší žádosti každý člen Kulturní komise RMČ Praha 6. Matematickým vzorcem dle získaných bodů přiřadí systém každému projektu doporučenou výši dotace.

Ve třetím kole proběhne společném jednání členů Kulturní komise Rady MČ proběhne diskuse a v mimořádných případech může dojít k eventuálním úpravám vypočtené výše dotace. Svá doporučení o rozdělení finančních prostředků poté Kulturní komise Rady MČ předá ke schválení orgánům MČ Praha 6.

Rada městské části Praha 6 stanovuje, že hodnocení jednotlivých členů Kulturní komise RMČ budou pro veřejnost anonymizována a že nebudou v oficiálních podkladech Kulturní komise veřejná i jmenovitě.

Kulturní komise RMČ hodnotí podané žádosti podle následujících kritérií:

1. Kvalita předkládaného projektu/činnosti.
    Žadatel může získat max. 60 bodů ze 100.
Význam projektu z hlediska priorit MČ Praha 6 v oblasti sublokálních periodik. Posuzují se také vzdělávací a sociálně-společenské aspekty projektu a potřebnost projektu.
Součástí posouzení v této rovině je i kvalita zpracování projektu, schopnost srozumitelně, konkrétně a důvěryhodně formulovat jeho cíle.
Dále se posuzuje dosavadní činnost žadatele a jeho předchozí zkušenosti.

2. Posouzení rozpočtu projektu/činnosti.
    Žadatel může získat max. 40 bodů ze 100.
Přiměřenost nákladů na jeho realizaci, transparentnost, účelnost a hospodárnost plánovaného rozpočtu a schopnost zajistit pro financování projektu i další zdroje. Pokud žadatel nepředkládá žádost poprvé, je přirozenou součástí tohoto hodnotícího kritéria předchozí vyúčtování přidělené dotace za poslední účetně uzavřené období.

O výsledcích výběrového řízení budou žadatelé informováni elektronicky po schválení orgány městské části. Výsledky dotačního řízení budou sděleny se zdůvodněním. Zaslané projekty ani jejich přílohy se žadatelům nevracejí.

 

Předpokládaný harmonogram dotačního titulu Podpora sublokálních periodik na území MČ Praha 6

24. 4. 2019

Vyhlášení dotačního řízení

24. 5. 2019 0:00 hodin

Přijímání žádostí prostřednictvím elektronického systému

26. 5. 2019 v 23:59 hodin

Konečný termín pro podání žádostí v elektronickém systému.

29. 5. 2019

Předpokládaný termín posouzení projektů Kulturní komisí Rady městské části Praha 6.

4. 6. 2019

Předpokládaný termín projednání dotací Radou MČ Praha 6.

20. 6. 2019

Projednání přidělení dotací Zastupitelstvem Městské části Praha 6

1. 7. 2019

Předpokládaný termín zveřejnění výsledků dotačního řízení

Zveřejnění výsledků

Zveřejnění výsledků dotačního řízení zajišťuje Odbor kultury, sportu a volného času na www.praha6.cz v sekci dotace a v příloze příslušného schváleného usnesení ZMČ. Výsledky dotačního řízení budou sděleny se zdůvodněním.

Čerpání dotace

1. S příjemcem dotace bude uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí finančního příspěvku s vymezením účelu jeho použití podle předloženého projektu. Poskytnuté prostředky musí být použity ve stanoveném termínu výhradně na realizaci schváleného projektu.

2. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce zaslat 2 výtisky každého vydání periodika Odboru kultury, sportu a volného času ÚMČ Praha 6.

3. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce vyhotovit vyúčtování dotace a předložit je spolu s kopiemi faktur, pokladních dokladů a dalšími případnými přílohami Odboru kultury, sportu a volného času v uvedeném termínu po realizaci akce na podatelnu Úřadu městské části Praha 6.

4. Příspěvek musí být vyčerpán nejpozději do 31. 12. 2019, pokud s ohledem na odůvodněné potřeby smluvního partnera nebude ve smlouvě stanoveno jinak. V případě nevyčerpání musí být příslušné prostředky vráceny poskytovateli do data určeného ve smlouvě.

5. Příjemce dotace je povinen umístit logo MČ Praha 6 s textem "Finančně podpořeno MČ Praha 6" na titulní sranu periodika tak, aby bylo zřetelně viditelné. Na internetové stránce bude logo logo MČ Praha 6 s textem "Finančně podpořeno MČ Praha 6" umístěno tak, aby bylo viditelné při otevření stránky na digitálním zařízení bez nutnosti přesunu na spodní část stránky.

 

Kontaktní osoba: PaedDr. Jan Hrubeš, referent kultury, sportu a volného času, tel.  220 189 188,

Kritéria pro hodnocení žádosti:

Kvalita předkládaného projektu/činnosti:

Posouzení rozpočtu projektu/činnosti: