OTEVŘENÝ SVĚT 2016 - 3.A Účast škol v mezinárodní spolupráci

Číslo

2016/007

Datum vyhlášení

23. 2. 2016

Datum ukončení žádostí

1. 4. 2016

Datum zveřejnění výsledků

30. 6. 2016

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství, kultury a sportu ÚMČ Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora jazykového vzdělávání žáků formou studijních pobytů v zahraničí.

Cílovou skupinou jsou žáci plnící si povinnou školní docházku v základních školách, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6, a pedagogický doprovod.

Finanční příspěvek na pokrytí nezbytně nutných nákladů studijního pobytu do výše až 90%. Maximální počet žáků je stanoven počtem žáků v nejpočetnějším ročníku II. stupně dle údajů zahajovacího výkazu k 30.09.2015 a počtem členů pedagogického doprovodu, který je stanoven na 4 osoby pro 1 výjezd s celkovým počtem do 45 žáků a případně další 2 osoby na každou skupinu s počtem do 20 žáků. Max. příspěvek na 1 žáka je 6 000 Kč a na 1 pedagoga 3 000 Kč.

 

Témata

Podmínky účasti

Cílem je podpora školních aktivit se zahraničními partnery, realizace společných projektů a účast v soutěžích a výměnných pobytech.

Cílovou skupinou jsoupedagogové MŠ a ZŠ, děti MŠ a žáci ZŠ, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 6.

Finanční příspěvek pro MŠ a ZŠ zřízené MČ Praha 6 na pokrytí nákladů spojených s aktivitami školy v oblasti mezinárodní spolupráce do výše až 90%.

 

Podmínky pro poskytnutí dotace:

1. Vyplnění elektronické žádosti a projektu s popisem aktivit, informacemi o realizaci obdobných aktivit a finanční rozvahou (položkový rozpočet, výše požadavku, ostatní zdroje financování). Její následné vytištění, podepsání, naskenování a vložení jako elektronické přílohy k žádosti v modulu Elektronické dotace.

2. Činnost v rámci projektu „Veřejná služba“.

 

Kritéria pro hodnocení žádosti:

V případě splnění technických náležitostí žádosti a naplnění programového cíle bude projekt bodově ohodnocen podle následujících kritérií:

- naplnění účelu: 0 – 35 bodů

- přínos projektu: 0 – 30 bodů

- předpoklady žadatele pro realizaci projektu: 0 – 25 bodů

- výše finanční spoluúčasti žadatele, jiné finanční zdroje: 0 – 10 bodů

Výše dotace na jednotlivé projekty bude stanovena srovnáním s výší bodového ohodnocení ostatních podaných projektů, s výjimkou těch, které budou ohodnoceny 25 a méně body (ty budou považovány za nedostatečné a dotace na ně nebude poskytnuta).