Otevřený svět 2014 - 1.G Zahraniční studijní pobyty žáků - Další cizí jazyk - 2. termín

Číslo

2014/006

Datum vyhlášení

30. 6. 2014

Datum ukončení žádostí

1. 10. 2014

Datum zveřejnění výsledků

31. 12. 2014

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora jazykového vzdělávání žáků formou výjezdů do zahraničí v průběhu školního roku a období letních prázdnin.

Cílovou skupinou jsou žáci s trvalým pobytem v MČ Praha 6, v městech Klecany a Hostivice, v obcích Dobrovíz, Horoměřice, Hostouň, Jeneč, Kněževes, Statenice, Středokluky, Tuchoměřice,  Únětice a dále v MČ Praha – Suchdol, MČ Praha - Přední Kopanina, MČ Praha – Lysolaje a MČ Praha – Nebušice, kteří navštěvují výuku cizího jazyka v rámci vzdělávacího oboru Další cizí jazyk dle aktuálního Školního vzdělávacího programu v základních školách zřízených MČ Praha 6 a nižším stupni víceletých gymnázií, zřízených hl. m. Prahou, se sídlem v MČ Praha 6

Finanční příspěvek na pokrytí nezbytně nutných nákladů studijního pobytu do výše až 90%.

Témata

Podmínky účasti

1. Vyplnění elektronické žádosti a projektu, jehož součástí je: označení zahraniční školy v zemi s úředním jazykem totožným se ŠVP - Dalšího cizí jazyk; program a rozsah výuky, způsob zajištění dopravy a ubytování, dosavadní spolupráce a zkušeností, finanční rozvaha (náklady na žáka, celkový počet žáků, počet žáků cílové skupiny, položkové vyčíslení nákladů, počet pedagogů), seznam adres účastníků.

2. Docházka na vyučování v Dalším cizím jazyku, ubytování v rodinách nebo realizace projektu, vypracování osobního pobytového deníku či elektronické prezentace.

3. Reprezentace školy a MČ Praha 6.

Přílohy