Otevřený svět 2013 - 1.A Zahraniční studijní pobyty žáků ZŠ

Číslo

2013/003

Datum vyhlášení

9. 5. 2013

Datum ukončení žádostí

3. 6. 2013

Datum zveřejnění výsledků

31. 8. 2013

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Karel Čermák Odbor školství Úřadu městské části Praha 6, Československé armády 23, Praha 6. 3. patro, místnost č. 314 tel.: 220 189 456 e-mail: kcermak@praha6.cz

Úvod

Cílem je podpora jazykového vzdělávání žáků formou výjezdů do zahraničí v průběhu aktuálního školního roku a období letních prázdnin.

Cílovou skupinou jsou žáci s trvalým pobytem v MČ Praha 6, v městech Klecany a Hostivice, v obcích Dobrovíz, Horoměřice, Hostouň, Jeneč, Kněževes, Statenice, Středokluky, Tuchoměřice a Únětice, a dále v MČ Praha – Suchdol, MČ Praha - Přední Kopanina, MČ Praha – Lysolaje a MČ Praha – Nebušice, kteří navštěvují výuku cizího jazyka v ZŠ zřízených MČ Praha 6.

Finanční příspěvek na pokrytí nezbytně nutných nákladů studijního pobytu do výše až 90%. Maximální počet žáků pro příspěvek je stanoven počtem žáků s trvalým bydlištěm v MČ Praha 6 v nejpočetnějším z 6. až 8. ročníku.

Témata

Podmínky účasti

1. Vyplnění elektronické žádosti a projektu, jehož součástí je: označení zahraniční školy nebo jazykového tábora, program a rozsah výuky, způsob zajištění dopravy a ubytování, dosavadní spolupráce a zkušenosti, finanční rozvaha (náklady na žáka, celkový počet žáků, počet žáků cílové skupiny, položkové vyčíslení nákladů, počet pedagogů), seznam adres účastníků.

2. Zapojení žadatele do projektu „Veřejná služba“.

3. Docházka na vyučování v cizím jazyku, ubytování v rodinách nebo realizace projektu, vypracování osobního pobytového deníku či elektronické prezentace.

4. Reprezentace školy, MČ Praha 6 a Letiště Praha, a.s..