Vyhlášení grantového řízení na opravy a obnovu, případně výstavbu či dostavbu objektů sloužících tělovýchovné činnosti na léta 2009 - 2011

Číslo

2009/011

Datum vyhlášení

20. 1. 2009

Datum ukončení žádostí

22. 1. 2009

Datum zveřejnění výsledků

1. 7. 2009

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Konzultace k předkládání projektů jsou až do uzávěrky možné na odboru Kancelář starosty a zastupitelstva s referentkou pí Jaroslavou Fuchsová, tel.: 220 189 137, e-mail: j.fuchsov@praha6.cz nebo osobně v kanceláři č. 502, V. patro budovy Úřadu MČ Praha 6, t.č. Pod Marjánkou 1906/12, Praha 6-Břevnov.

Úvod

Cílem grantového řízení je přispět na opravy, velkou údržbu a obnovu, případně výstavbu či dostavbu tělocvičen, sokoloven, technických či hygienických zázemí a dalších objektů sloužících primárně tělovýchovné činnosti se sídlem na území Městské části Praha 6. Není určen pro školy a školská zařízení. Spoluúčast na financování ze strany příjemce finančního příspěvku musí být nejméně 25 % z celkové částky potřebné na realizaci vybrané akce.

Témata

Podmínky účasti

I. Obecné podmínky

1. O granty se mohou ucházet subjekty, které působí v oblasti tělovýchovy a sportu na území MČ Praha 6, a to jak fyzické osoby, tak i právnické osoby, s výjimkou škol a školských zařízení.

2. O grant se subjekty ucházejí na základě předloženého projektu, který bude realizován v letech 2009 až 2011.

3. Podmínkou přidělení grantu je zapojení žadatele do některé z činností v rámci sociálního programu Veřejná služba, zveřejněných na internetových stránkách www.praha6.cz.

4. Na přidělení grantu není právní nárok a jeho finanční výše je závislá na výši schválených finančních prostředků pro předmětnou oblast v rámci rozpočtu MČ Praha 6 na léta 2009 - 2011.

II. Podání žádosti

1. Žádost o udělení grantu musí být podána na jednotném formuláři, který je k dispozici v Informační kanceláři v budově ÚMČ, Pod Marjánkou 12, v informačních kancelářích Dejvická 16, Bělohorská 110 a Vlastina 34 (klub Delta) a na www stránkách MČ Praha 6 (www.praha6.cz). Nedílnou součástí žádosti je podrobný popis a položkový rozpočet projektu, dále údaje o dosavadní činnosti žadatele.

2. K žádosti musí být předloženy originály, nebo úředně ověřené kopie, ne starší než 30 dnů, následujících dokumentů:

a) U právnických osob:

- doklad o registraci nebo evidenci právnické osoby příslušným státním orgánem,

- doklad o přidělení IČ, pokud není součástí dokladu o registraci,

- výpis z katastru nemovitostí potvrzující vlastnictví žadatele k dotčené nemovitosti, nebo smlouva o nájmu této nemovitosti a souhlas vlastníka s realizací předmětu žádosti,

- pověření osoby, oprávněné jednat za žadatele,

- doklad o zřízení účtu u finančního ústavu.

b) U fyzických osob s živnostenským oprávněním:

- doklad o udělení živnostenského oprávnění,

- výpis z katastru nemovitostí potvrzující vlastnictví žadatele k dotčené nemovitosti, nebo smlouva o nájmu této nemovitosti a souhlas vlastníka s realizací předmětu žádosti,

- doklad o zřízení účtu u bankovního ústavu.

c) U fyzických osob:

- výpisu z katastru nemovitostí potvrzující vlastnictví žadatele k dotčené nemovitosti, nebo smlouva o nájmu této nemovitosti a souhlas vlastníka s realizací předmětu žádosti,

- dokladu o zřízení účtu u bankovního ústavu, pokud je takový účet zřízen.

Ve všech případech musí být doloženo zajištění finančních prostředků žadatelem ve výši minimálně 25 % celkových nákladů.

3. Žadatel uvede v příloze k žádosti přehled své dosavadní činnosti za poslední tři roky s uvedením počtu členů organizace (pokud je žadatelem právnická osoba), počtu akcí i soustavných aktivit a počet jejich účastníků z Prahy 6.

4. Žádost musí být doručena nejpozději do 21. 11. 2008 do 15:00 hod. do podatelny ÚMČ Praha 6, Čsl. armády 23, Praha 6 v obálce označené slovy:

»Grantové řízení TJ 2009/11 – šesté kolo -NEOTVÍRAT«

žádosti lze adresovat na :

Odbor kanceláře starosty a zastupitelstva

Úřad MČ Praha 6

Pod Marjánkou 1906/12

169 00 Praha 6

Datum doručení platí i pro žádosti zasílané poštou.

III. Posuzování žádostí

1. Odbor Kancelář městské části prověří, zda předložené žádosti splňují všechny formální náležitosti, zda obsahují závazek zapojení do sociálního programu Veřejná služba a předloží je k posouzení odborné komisi Rady MČ. Projekty, které nesplňují všechny požadované náležitosti, nebudou komisí posuzovány. Se stanoviskem komise pak budou žádosti předloženy orgánům MČ Praha 6, které rozhodnou o udělení grantů.

2. O negativních výsledcích grantového řízení budou žadatelé do 14 dnů od projednání v orgánech MČ Praha 6 písemně vyrozuměni bez zdůvodnění konečného rozhodnutí.

3. Zaslané projekty se žadatelům nevracejí.

IV. Čerpání grantu

1. S příjemcem grantu bude uzavřena smlouva o poskytnutí finančního příspěvku s vymezením účelu jeho použití podle předloženého projektu. Poskytnuté prostředky musí být použity ve stanoveném termínu výhradně na realizaci schváleného účelu.

2. Smlouva bude obsahovat závazek zapojení příjemce do sociálního programu Veřejná služba.

3. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce umožnit pověřeným zástupcům ÚMČ Praha 6 vykonání kontroly využití poskytnutých finančních prostředků. MČ Praha 6 bude prostřednictvím příslušných komisí Rady MČ a odborů ÚMČ kontrolovat plnění projektu z obsahového hlediska.

4. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce vyhotovit vyúčtování příspěvku a toto vyúčtování předložit spolu s kopiemi faktur a pokladních dokladů odboru kanceláře městské části do data uvedeného ve smlouvě.

5. Součástí vyúčtování poskytnutého příspěvku bude i zpráva o splnění podmínky účasti v sociálním programu Veřejná služba v uplynulém roce.

6. Příspěvek musí být vyčerpán nejpozději do 31. 12. 2011, pokud s ohledem na odůvodněné potřeby smluvního partnera nebude ve smlouvě stanoveno jinak. V případě nevyčerpání musí být příslušné prostředky vráceny poskytovateli do data určeného ve smlouvě.