Vyhlášení grantového řízení na podporu zájmových aktivit v roce 2009

Číslo

2009/010

Datum vyhlášení

20. 1. 2009

Datum ukončení žádostí

22. 1. 2009

Datum zveřejnění výsledků

1. 7. 2009

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Konzultace k předkládání projektů jsou až do uzávěrky možné na odboru Kancelář starosty a zastupitelstva s referentkou pí Jaroslavou Fuchsovou, tel.: 220 189 137, e-mail: jfuchsov@praha6.cz nebo osobně v kanceláři č.502, V. patro budovy Úřadu MČ Praha 6, t.č. Pod Marjánkou 1906/12 – Praha 6-Břevnov.

Úvod

Pro rok 2009 vyhlašuje programy:

I. Volný čas

II. Tělovýchova a sport

III. Třetí věk

IV. Vzdělávací a ediční činnost

V. Živá kultura

Grantové řízení je vyhlašováno na podporu aktivit občanů a organizací v oblasti kultury, sportu a volného času na území Městské části Praha 6. Prioritami, ke kterým se bude přihlížet při hodnocení zaslaných projektů, jsou zejména podpora vědomí přináležitosti k obci, podpora aktivit umožňujících spoluúčast celých rodin, nabídku využití volného času seniorů, integraci méně přizpůsobivých společenských skupin apod. V zájmu podpory dlouhodobě plánované činnosti v uvedených oblastech budou přijímány i projekty realizované v období delším než 1 rok.

Témata

Podmínky účasti

I. Obecné podmínky

1. O granty se mohou ucházet subjekty, které působí v oblasti zájmových aktivit – kultury, sportu a volného času – na území MČ Praha 6, a to jak fyzické osoby tak i právnické osoby. Příspěvkové organizace zřízené státem, hl. m. Prahou a městskými částmi nemohou podávat žádosti o grant na soustavnou celoroční činnost.

2. O grant se subjekty ucházejí na základě předloženého projektu, který tematicky odpovídá některému z vyhlášených grantových programů a bude realizován v roce 2009.

3. Ve vymezených grantových programech se mohou žadatelé ucházet také o grant na projekt realizovaný v následujících 2, 3 nebo 4 letech, pouze však na soustavnou celoroční činnost.

4. Podmínkou přidělení grantu na projekty přihlášené do programů I., II., IV. a V. je zapojení žadatele do některé z činností v rámci sociálního programu Veřejná služba, zveřejněných na internetových stránkách www.praha6.cz.

5. Na přidělení grantu není právní nárok a jeho finanční výše je závislá na výši schválených finančních prostředků pro předmětnou oblast v rámci rozpočtu MČ Praha 6 na rok 2009, resp. u víceletých grantů na následující roky.

II. Podání žádosti

1. Žádost o udělení grantu musí být podána na jednotném formuláři, který je k dispozici v Informační kanceláři v budově ÚMČ, t.č. Pod Marjánkou 12/1906, v informačních kancelářích Dejvická 16, Bělohorská 110 a Vlastina 34 (klub Delta) a na www stránkách MČ Praha 6 (www.praha6.cz). Nedílnou součástí žádosti je podrobný popis a položkový rozpočet projektu, dále údaje o dosavadní činnosti žadatele.

2. K žádosti musí být předloženy úředně ověřené kopie, ne starší než 30 dnů, následujících dokumentů:

a) U právnických osob:

- dokladu o registraci nebo evidenci právnické osoby příslušným státním orgánem,

- dokladu o přidělení IČ, pokud není součástí dokladu o registraci,

- pověření osoby, oprávněné jednat za žadatele,

- doklad o zřízení účtu u finančního ústavu.

Tyto doklady nepředkládají příspěvkové organizace, zřízené hl. m. Prahou a MČ Praha 6, s výjimkou případu, kdy osobou pověřenou jednat za žadatele není statutární orgán.


b) U fyzických osob s živnostenským oprávněním:

- dokladu o udělení živnostenského oprávnění,

- doklad o zřízení účtu u bankovního ústavu.

c) U fyzických osob:

- dokladu o zřízení účtu u bankovního ústavu, pokud je takový účet zřízen.

Pokud žadatel přihlašuje v oblasti zájmových aktivit více projektů, přiloží uvedené ověřené kopie listin pouze k jedné žádosti.

3. Žadatel o víceletý grant v žádosti kromě výše uvedených náležitostí uvede rovněž následující údaje s využitím zvláštního formuláře:

- časový rozsah projektu, na který je žádán příspěvek (2, 3 nebo 4 roky),

- výše požadovaného příspěvku pro každý jednotlivý rok,

- přehled činnosti za roky 2005 – 2008 s uvedením počtu členů organizace (pokud je žadatelem právnická osoba), počtu jednorázových akcí i soustavných aktivit a počet jejich účastníků z Prahy 6.

4. Žádost musí být doručena nejpozději do 21. 11. 2008 do 15:00 hod. do podatelny ÚMČ Praha 6, Pod Marjánkou 1906/12, Praha 6 v obálce označené slovy:

»ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2009 – NEOTVÍRAT«

Žádosti lze zasílat na adresu: Odbor kanceláře městské části

Úřad MČ Praha 6

Pod Marjánkou 1906/12

169 00 Praha 6

Datum doručení platí i pro žádosti zasílané poštou.

III. Posuzování žádostí

1. Odbor Kancelář městské části prověří, zda předložené žádosti splňují všechny formální náležitosti, zda obsahují závazek zapojení do sociálního programu Veřejná služba a předloží je k posouzení odborné komisi Rady MČ. Projekty, které nesplňují všechny požadované náležitosti, nebudou komisí posuzovány. Se stanoviskem komise pak budou žádosti předloženy orgánům MČ Praha 6, které rozhodnou o udělení grantů.

2. O negativních výsledcích grantového řízení budou žadatelé do 14 dnů od projednání v orgánech MČ Praha 6 písemně vyrozuměni bez zdůvodnění konečného rozhodnutí.

3. Zaslané projekty se žadatelům nevracejí.

IV. Čerpání grantu

1. S příjemcem grantu bude uzavřena smlouva o poskytnutí finančního příspěvku s vymezením účelu jeho použití podle předloženého projektu. Poskytnuté prostředky musí být použity ve stanoveném termínu výhradně na realizaci schváleného účelu.

2. Smlouva bude obsahovat závazek zapojení příjemce do sociálního programu Veřejná služba.

3. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce umožnit pověřeným zástupcům ÚMČ Praha 6 vykonání kontroly využití poskytnutých finančních prostředků. MČ Praha 6 bude prostřednictvím příslušných komisí Rady MČ a odborů ÚMČ kontrolovat plnění projektu z obsahového hlediska.

4. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce vyhotovit vyúčtování příspěvku a toto vyúčtování předložit spolu s kopiemi faktur a pokladních dokladů odboru kanceláře městské části do data uvedeného ve smlouvě.

5. Příspěvek musí být vyčerpán nejpozději do 31.12.2009, pokud s ohledem na odůvodněné potřeby smluvního partnera nebude ve smlouvě stanoveno jinak. V případě nevyčerpání musí být příslušné prostředky vráceny poskytovateli do data určeného ve smlouvě.

6. Víceletý grant bude poskytován formou ročních příspěvků. Příspěvek v jiném než v prvém roce bude poskytnut pouze po předložení vyúčtování a zprávy o realizaci projektu za předcházející rok a na základě splnění konkrétních kritérií stanovených individuálně v příslušné smlouvě o poskytnutí finančního příspěvku. Uchazeč nemusí podávat novou žádost.

7. Součástí vyúčtování poskytnutého příspěvku bude i zpráva o splnění podmínky účasti v sociálním programu Veřejná služba v uplynulém roce.

8. Příjemce grantu je povinen zveřejnit informace o konání akce, na kterou je čerpán, ve speciální sekci webové prezentace Prahy 6, a to v rozsahu daném příslušným formulářem.