Granty v oblasti zdravotnictví, sociální péče a služeb pro rok 2009

Číslo

2009/001

Datum vyhlášení

13. 1. 2009

Datum ukončení žádostí

1. 6. 2009

Datum zveřejnění výsledků

1. 7. 2009

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

pí Jitka Köcherová, vedoucí OSV

Úvod

Zabezpečování sociální péče a služeb početně menším skupinám občanů se specifickými potřebami podporuje MČ formou udělování grantů poskytovatelům z nestátních oblastí od r. 1997.

Účelovým poskytováním finančních prostředků formou grantů se podařilo podpořit a stabilizovat činnost těch občanských sdružení, církevních a charitativních institucí, které dlouhodobě poskytují služby vhodně doplňující sociální programy státní správy. Grantová řízení umožnila městské části účinně podporovat poskytování služeb, o které má zájem a naopak eliminovat činnosti nepřínosné či nadbytečné.

Návrh grantových témat a pravidel pro udělení grantu v r. 2009 vychází ze zkušeností minulých let. Výše částky k rozdělení bude vycházet ze schváleného rozpočtu pro rok 2009.

Materiál byl projednán a doporučen Komisí pro sociální a zdravotní problematiku dne 17.09.2008

Témata

Podmínky účasti

1. O granty se mohou ucházet nestátní neziskové právnické osoby, vzniklé v souladu s právním řádem ČR, které působí v oblasti sociální péče a služeb na území MČ Praha 6.

2. O grant se subjekty ucházejí na základě předloženého projektu, který tematicky odpovídá některému z vyhlášených grantových témat a bude realizován v roce 2009.

3. Přidělení grantu není nárokovatelné a je závislé na výši schválených finančních prostředků pro předmětnou oblast v rámci rozpočtu MČ Praha 6 na rok 2009.