Otvírání studánek v Šárce

Letošní první Otvírání studánek v pražské Šárce. Pojďte s námi!

Hlavní foto

Jaro je v plném proudu a studánky čekají na odemčení. Že o žádné studádce ani prameni nevíte? Nevadí, ukážeme vám je. A nejen to, dozvíte se, proč je potřeba studánky chránit a pečovat o ně. Ale také třeba, jaká je kvalita vody ve studánkách, vyzkoušíte si několik měření vlastností vody, jak se studánky mapují, jaká je jejich historie…i něco navíc z jarní přírody.

S sebou: obuv a oblečení do přírody odpovídající počasí, svačinu + oběd a pití.

Vycházka je určená pro skupiny dětí ve věku základní školy s dospělým doprovodem. Uvedený čas je orientační. Místo srazu a přesný čas bude upřesněn přihlášeným. Přihlášku s uvedením počtu dětí a dospělých zašlete do 10. 5. 2024 nebo do naplnění kapacity na JS{zavináč}emop{tečka}cz

Akce je díky podpoře donátorů zdarma. Akce je dílčí částí projektu podpořeného Městskou částí Praha 6, Hlavního města Prahy a Ministerstva životního prostředí, projekt nemusí vyjadřovat jejich stanoviska.

Podobné akce

až 22. 5. 2024

Zveme vás na představení návrhu dílčích úprav hřiště Na Křídle ve stejnojmenné ulici ve Vokovicích. Na setkání proběhne diskuze s navrhovateli, zástupci městské části a rezidenty nad plánkem s úpravami hřiště.  

Úpravy navrhli žáci základních škol Prahy 6 v rámci projektu "Město patří všem". Žáci pracovali pod vedením architekta a připravili úpravy, které respektují přírodní ráz prostoru.

Celý článek15. 5. 2024

až 18. 5. 2024

Máte představu, co byste v parku na Lotyšském náměstí chtěli a co sem podle vás naopak vůbec nepatří? Přijďte to říct na první setkání s architekty nad jeho budoucností. Cílem úprav bude více propojit jednotlivé části parku a vylepšit podmínky pro pobyt a relaxaci různých věkových skupin obyvatel.

Celý článek13. 5. 2024