Opera v Šárce: Dvě vdovy

Městská část Praha 6 zve širokou veřejnost na operní představení pod širým nebem v přírodním amfiteátru v Divoké Šárce. Opera Bedřicha Smetany Dvě vdovy se hraje u příležitosti Dne Prahy 6 a českého předsednictví v Radě Evropské unie. Vstup je zdarma.

Hlavní foto

V místech původního přírodního divadla v produkci Originálního hudebního divadla Praha vystoupí sólisté, sbor, balet a orchestr opery Národního divadla v Praze.

Účinkující: Karolina - Jana Sibera, Anežka - Dana Burešová, Ladislav Podhajský - Aleš Briscein, Toník - Martin Šrejma, Mumlal - František Zahradníček, Lidunka - Soňa Godarská, Myslivecký adjunkt - Jiří Kohout, Komorná - Lenka Šmídová

Dirigent - Jan Chalupecký, režie - Jana Divišová, Renée Nachtigallová
choreografie - Kateřina Dedková, sbormistr - Pavel Vaněk, kostýmní výtvarník - Josef Jelínek, hudební spolupráce - Jitka Nešverová.

Návštěvníkům doporučujeme vzít si deky na sezení, případně pláštěnky. V celém areálu je zákaz kouření. Prosíme o ohleduplnost k přírodnímu parku.

Jak se v divadlu dostanete?

Autem: po ulici Evropská ve směru k Letišti Václava Havla za benzínovou pumpou MOL doprava do ulice Vokovická, pak druhou ulicí doleva do ulice V středu až na konec k parkovišti “Koupaliště Džbán”. Dále již pěšky po vyznačené cestě.

MHD: Metrem trasy “A” nebo tramvají č. 20 a 26 na zastávku Nádraží Veleslavín a odtamtud opět po vyznačené trase: ul. Vokovická, V Středu a dál označenou cestou k divadlu.
Počítejte s cca 20 minutami chůze.

Více na www.operavsarce.cz