Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky

O Červené Karkulce – pohádka pro nejmenší

Hlavní foto

Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky

Léta pracujeme jako Zdravotní klauni a zároveň děláme pohádky pro děti. Proto nás nadchlo obojí spojit a vznikl z toho formát „klaunské pohádky“. Hrajeme tedy klasické pohádky klaunskou formou. A protože děti milují pohádky a klauny, užijí si v jednom představení obojí dostatek. Vlajkovou lodí našeho divadla je představení, které nám dalo název a smysl našemu divadlu – O perníkové chaloupce.

MgA. Jitka Říčařová pracuje jako Zdravotní klaunka, je herečka a umělecká ředitelka občanského sdružení Divadelta o. s. a lektorka divadelních dílen pro děti. Pravidelně se účastní klaunských workshopů v International School of Humour ve Vídni. Od roku 2014 pravidelně vystupuje jako komička ve formátu Stand-up v Undeground Comedy Praha. 

MgA. Josef Rosen jako herec spolupracoval s divadly: Archa, Skutr, Minor a Alfréd ve dvoře, dále s televizí, filmem i rozhlasem. Od roku 2011 pracuje jako Zdravotní klaun a jako lektor hereckých dílen (Impropact). Dále působí jako herec v o.s Divadelta, a improvizačním divadle D.I.S.Harmonie. Pravidelně se účastní klaunských workshopů v International School of Humour ve Vídni. Od roku 2014 pravidelně vystupuje jako komik ve formátu Stand-up v Undeground Comedy Praha.

Jako hosté se s divadlem radují a hrají: Robert Janč, Saša Stankov a Dáda Weisová

Podobné akce