27. Břevnovské posvícení 2022

Bohatý kulturní program na pódiu, staročeská vesnička, lunapark, ohňostroj, stánky s občerstvením všeho druhu a mnoho dalšího...

 Zveme Vás 7. - 9. října 2022 na 27. břevnovské posvícení u Břevnovského klášteraDojedete k nám tramvají číslo 22 a 25, stanice Břevnovský klášter.

16. ročník Kolotočů bez barier se koná vždy před zahájením Břevnovského posvícení a to ve čtvrtek 6. října od 14 do 16 hodin. Jde o bezplatné točení, ježdění a houpání vyhrazené pro děti a mládež z ústavů, dětských domovů, stacionářů, rehabilitačních ústavů s různými stupni handicapu. Pro účastníky budou připraveny nápoje  a také malé dárky, které vyrábějí děti z mateřské školky Jílkova v akci „Děti – dětem".

Partnerem této spolkové akce je sbírkový projekt Pomozte dětem, který společně organizují Nadace rozvoje občanské společnosti a Česká televize.

 

 

Základem každého posvícení je jídlo a pití. Obojího bude o víkendu v Břevnově dostatek. 
Nedaleko hlavního pódia najdete stánky s občerstvením a pochutinami, které k břevnovskému posvícení neodmyslitelně patří.
  

V pátek od 14:00 bude v provozu většina stánků a pouťové atrakce. 

V sobotu od rána začne už pravé posvícení. Ve stáncích si budete moci zakoupit pečené husy s knedlíkem, žebra, bramboráky, bramborové placky, palačinky, vdolky a mnoho dalších chuťovek a specialit. Nebudou také chybět stánky minipivovarů, stánky medovinou, se sudovým vínem, burčákem a kávou. Břevnovský pivovar bude předvádět středověké vaření piva.

Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o čím dál oblíbenější staročeskou řemeslnou vesničku různých řemesel, dílniček pro děti. Ve vesničce bude i mnoho stánků, které budou řemesla předvádět a děti si je také budou moci vyzkoušet a něco si vyrobit.

Program na pódiu začíná v sobotu i v neděli po obědě a každý návštěvník si v programu najde to své. Na sobotu je od 19:05 připraven MEGAohňostroj.

Další info ZDE:

www.spolekbrevnovskychzivnostniku.cz

Vstupné do areálu posvícení se žádné neplatí, i když je možné, že někteří vystupující budou v duchu dávných tradic vybírat za svá vystoupení do klobouku. Ale jinak je program volně přístupný všem, kteří přijdou.

Po celou dobu posvícení jsou přístupné prostory Břevnovského kláštera.

 

Akci pořádá Spolek břevnovských živnostníků z.s. s podporou Městské části Praha 6 a pod záštitou starosty městské části Praha 6  Ondřeje Koláře.

Akce probíhá také s podporou Břevnovského kláštera

 

 

Podobné akce