Srdce pro Václava Havla

Praha 6 připravila tradiční vzpomínkovou akci věnovanou bývalému prezidentovi Václavu Havlovi u příležitosti výročí jeho úmrtí. Srdce ze svíček se rozsvítí v Šabachově parku v Dejvicích 16. 12. po 15. hodině a bude hořet až do neděle 18. 12., tedy do dne, kdy Václav Havel v roce 2011 odešel.

Hlavní foto

Během celé doby si veřejnost může přijít spontánně zavzpomínat na bývalého prezidenta, ale také čestného občana Prahy 6 a svého souseda.

Hořící srdce mohou lidé dotvořit vlastními svíčkami. Na místě budou k dispozici na stužkách vytištěné vybrané Havlovy citáty, které si lidé mohou odnést. Prezidenta Havla si opět připomeneme výstavním panelem s fotografiemi od Ondřeje Pýchy a Oldřicha Škáchy a nejznámějšími citáty.

Čestné občanství Prahy 6 přijal Václav Havel krátce před svou smrtí, v září 2011. K odkazu bývalého prezidenta se Praha 6 hrdě hlásí. Do dejvického univerzitního kampusu nechala v minulosti umístit umělecké dílo Lavičku Ferdinanda Vaňka, která nese jméno po Havlově alter egu z jeho divadelních her. 

Podobné akce