Zachraň jídlo

Přednáška s praktickými tipy, jak neplýtvat potravinami.

Hlavní foto

Víte, že až třetina veškerého jídla na světě se vyhodí a že u průměrného občana ČR to činí až 33 kg za rok? Záchranářský seminář se zaměřuje na boj proti plýtvání potravinami. Účastníci se pod vedením lektorky Veroniky Mejkalové z iniciativy Zachraň jídlo seznámí s aktuálními informacemi o plýtvání, dozvědí se, jak správně potraviny skladovat, kreativně využívat jejich přebytky a další praktické informace a tipy v oblasti udržitelnosti. Naučí se zpracovávat přebytky z lednice, nadúrodu a potraviny, se kterými si často neví rady. Ukážeme vám taje přípravy jídel beze zbytku. Záchrana jídla v praxi, s nadhledem a kreativitou.

Organizace Zachraň jídlo se problematice plýtvání jídlem věnuje již devátým rokem.
Pořádá informační kampaně, happeningy, sbírá "křivou" zeleninu na polích a hledá způsoby, jak v celém řetězci snížit plýtvání jídlem na minimum. Více informací naleznete na
zachranjidlo.cz, případně je možné sledovat sociální sítě:
www.facebook.com nebo www.instagram.com

Vstup zdarma.

Podpořeno Evropskou unií. #erasmusplus

Podobné akce

Zajímá vás, jak lze dát odpadním materiálům nový život – nejen ve světě designu? Přijďte se inspirovat na přednášku doc. Ing. arch. Kateřiny Sýsové, Ph.D. s názvem „Design není k zahození?“, která se zaměřuje na inovativní přístupy v oblasti recyklace, upcyklingu a znovuvyužití materiálů.

Celý článek 15. 4. 2025

až 12. 4. 2025

Letošní 12. ročník celostátní akce Ukliďme Česko je naplánován na sobotu 29. března. Úklidové akce se konají i v Praze 6. Některé i později v dubnu. Přehled jednotlivých akcí a podrobnější informace najdete v mapě: www.uklidmecesko.cz

Celý článek 21. 3. 2025