Sousedská brigáda: dešťový záhon v Kochanově ulici

Brigáda má za cíl připravit terén pro vybudování dešťového záhonu, pilotního projektu úpravy veřejného prostransví, který byl podpořen Prahou 6.

Hlavní foto
Víte, že mezi pomocníky, které mohou zmírňovat dopady klimatické změny, patří dešťové zahrady a záhony? Vydrží dlouhá sucha, zasakují vodu při přívalových deštích, vytvářejí příjemné mikroklima, ochlazují okolí a mnohé další...
V Nesedím, sousedím máme možnost pilotně vyzkoušet, jak takovou zahradu založit, potřebujeme ale VÁS!
Máme na to skoro ideální podmínky v Kochanově ulici (svah, kam je možné zasakovat vodu ze střechy), ale i tak potřebujeme místo upravit - ze svahu odstranit nálety, zpevnit ho prkny, zakopat hadici, zasázet vhodné keře a podrost, rozvozit borku.
Přijďte nám prosím pomoci 22. září a 21. října. Začínáme v 9.30. Na místě bude nářadí, pracovní rukavice, občerstvení i dobrá nálada!
 
Přihlaste se prosím na email , ať máme dost nářadí a pomůcek.

Podobné akce

Konečně etický závěr školního roku!

Kytice z lásky, pro radost nebo pro paní učitelku nemusí cestovat přes půl zeměkoule a být prosáklá pesticidy a insekticidy.

Akce nabídne teoretický pohled i praktickou možnost nákupu květin a příležitost svázat si vlastní kytici.

Celý článek 6. 6. 2024

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek 24. 5. 2024

Přednáška profesionální zahradnice o méně známých druzích ovoce, které můžeme pěstovat na svých zahrádkách a obohatit si jím jídelníček.

Celý článek 22. 5. 2024