My Darling Clementine (UK), Phil Shoenfelt

My Darling Clementine na evropském turné. V Kaštanu spolu s Philem Shoenfeltem.

Hlavní foto

Spolupráce dua, které tvoří kytarista Michael Weston King a zpěvačka a klávesistka Lou Dalgleish, začala jako pocta klasickým country duetům 60. a 70. let
Debut z roku 2011 „How Do You Plead?“ produkoval Neil Brockbank a sklidil velmi příznivé reakce na country scéně a na jeho základě přišla i nabídka americké nahrávací smlouvy a pozvání k vystoupení na Americana Music Association v Nashvillu a festival SXSW v Austinu v roce 2013.

Další album „The Reconciliation“, produkované Colinem Elliotem, si New York Daily News vybral jako ‚album měsíce‘, a hudební server Popmatters ho zařadil mezi 10 nejlepších country alb roku 2013.
Třetí deska přinesla zajímavou spolupráci s autorem detektivek Markem Billinghamem, který dvojici napsal temný příběh o vraždě, chtíči a pomstě, a vedle alba vznikla i audiokniha a stylizovaná jevištní show.

Na následujícím albu duo opustilo klasické country a nabídlo mix s gospelem a soulem a zatím poslední nahrávka, v roce 2020 vydaná deska “Country Darkness”, přinesla spolupráci s klávesovým géniem Stevem Nievem (The Attractions / The Imposters), spolu se kterým reinterpretují country písně Elvise Costella.
A právě s tímto materiálem také duo přijíždí do Prahy v rámci svého aktuálního evropského turné.

Podobné akce