Májová louka k jídlu

Kurz plný jarních vůní a chutí, který vás zavede na přírodní louku jen půl hodiny od Václaváku a dá vám zapomenout, že jste ve velkoměstě. Zapojíme všechny smysly a necháme se hýčkat přírodní krásou. Objevíme i polštáře omamně vonící mateřídoušky.

Při nákupu dvou kurzů získejte slevu. Zadejte slevový kód 2x_louka 

Hlavní foto

Trasa kurzu je vedena polodivokou bažantnicí a lesem na louku obhospodařovanou šetrným způsobem. Za krátkou dobu projdeme několik ekosystémů, které jsou udržovány lidskou rukou, a přitom jsou velmi bohaté na různé druhy rostlin. Místa, která projdeme, jsou nejštědřejšími nalezišti bylin, které se hodí na jarní saláty. S jarními bylinami si dopřejete nová lahodná jídla a také si pročistíte organismus po dlouhé a temné zimě.

Co si z kurzu odnesete:

  • Na začátku kurzu je uvítací přípitek nebo degustace květinových delikates.
  • Naučíte se poznávat planě rostoucí rostliny vhodné pro konzumaci.
  • Dozvíte se, jaké části rostlin jíst, jak je sbírat a jak je zpracovávat.
  • Ochutnáte přírodní nabídku přímo z louky a mezí.
  • Odnesete si vzorky rostlin k vlastnímu zpracování a konzumaci.

Podobné akce

až 20. 6. 2024

Zajímavá přednáška Petra Zacharova vás seznámí se současným poznáním vzniku tornád, možnostmi jeho předpovědi a výskytech tornád v Čechách i ve světě. Přijďte do pobočky knihovny na Dědině 20. června od 18 hodin se dozvědět více.

RNDr. Petr Zacharov Ph.D. je popularizátor počasí a meteorolog Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Odborně se věnuje předpovědi srážek, fyzice silných bouří a silniční meteorologii. Vzhledem ke kráse ale i každodennosti kontaktu s počasím rád odkrývá jednoduché i složitější zajímavosti pro širokou veřejnost formou článků a publikací, veřejných přednášek či exkurzí na observatoři Milešovka.

 

Celý článek24. 5. 2024