Zachraň jídlo

Přednáška s praktickými tipy, jak neplýtvat potravinami.

Hlavní foto

Víte, že až třetina veškerého jídla na světě se vyhodí a že u průměrného občana ČR to činí až 33 kg za rok? Záchranářský seminář se zaměřuje na boj proti plýtvání potravinami. Účastníci se pod vedením lektorky Veroniky Mejkalové z iniciativy Zachraň jídlo seznámí s aktuálními informacemi o plýtvání, dozvědí se, jak správně potraviny skladovat, kreativně využívat jejich přebytky a další praktické informace a tipy v oblasti udržitelnosti. Naučí se zpracovávat přebytky z lednice, nadúrodu a potraviny, se kterými si často neví rady. Ukážeme vám taje přípravy jídel beze zbytku. Záchrana jídla v praxi, s nadhledem a kreativitou.

Organizace Zachraň jídlo se problematice plýtvání jídlem věnuje již devátým rokem.
Pořádá informační kampaně, happeningy, sbírá "křivou" zeleninu na polích a hledá způsoby, jak v celém řetězci snížit plýtvání jídlem na minimum. Více informací naleznete na
zachranjidlo.cz, případně je možné sledovat sociální sítě:
www.facebook.com nebo www.instagram.com

Vstup zdarma.

Podpořeno Evropskou unií. #erasmusplus

Podobné akce

Konečně etický závěr školního roku v komunitním duchu!

Kromě možnosti uvázat vlastní kytici z ekologické květinové farmy bude probíhat také swap oblečení a sousedský piknik.

Celý článek 26. 5. 2025

Srdečně zveme všechny milovníky vědy na populárně-naučné přednášky v rámci nového cyklu vědecké kavárny ve Vila Lanna. V příjemném prostředí si můžete poslechnout poutavé prezentace českých vědců a vědkyň na aktuální i překvapivá témata.

Kde: Kavárna vily Lanna
Kdy: jedna středa v měsíci
Vstup zdarma

Celý článek 2. 6. 2025

až 15. 6. 2025

Již potřetí vás zveme na výměnnou swapovací slavnost – Reuse neděli na šestce s doprovodným programem! Můžete si připomenout hodnotu věcí a materiálů z druhé ruky, vyměnit si své přebytky ze skříní, domů, garáží nebo zahrad.

Celý článek 29. 5. 2025