Koupaliště Petynka zahájilo sezonu

Sezona na koupališti Petynka začala 1. května, a to opět s několika vylepšeními, která mají přispět k větší spokojenosti návštěvníků. 103 metrů dlouhý tobogán je zrenovovaný, změny se dotkly i parkování.

Hlavní foto

Nejen děti ocení, že před sezonou proběhla kompletní renovace toboganu. Další změny mají přispět k plynulejšímu provozu v době, kdy je areál zaplněný na hranici své kapacity. Proto mohou návštěvníci využívat novou samoobslužnou pokladnu, která pomůže lepšímu odbavení příchozích. Méně problematické by mělo být i parkování, neboť se před areálem nachází nový parkovací systém s vjezdovou a výjezdovou závorou, od kterého si provozovatelé slibují lepší organizaci parkování i navýšení parkovací kapacity. Systém se závorami a parkovacími lístky bued spuštěn v polovině května.
Praktickou novinkou jsou sušičky plavek v šatnách. Správce koupaliště věnuje pozornost i takovým detailům, jako jsou nové dávkovače na mýdlo, parfémy na WC či modernizace stánku s občerstvením.

Provozní doba koupaliště zůstává stejná jako v minulosti.  V květnu bude otevřené od 8 do 19 hodin, od června do poloviny srpna od 7 do 21 hodin, poté do konce prázdnin od 7 do 20 hodin. V září, pokud to počasí dovolí, si můžete přijít zaplavat mezi 8. a 18. hodinou.

Základní celodenní vstupné pro jednu osobu činí 250 korun, vstupné pro jednoho dospělého a jedno dítě 330 korun, půjde-li se koupat jeden rodič se dvěma dětmi, zaplatí 430 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma. Senioři a studenti mohou využít zlevněné vstupenky. Levněji můžete koupaliště navštívit i po 15. hodině.

Nákup vstupenek online nebo sledovat zaplněnost areálu můžete na koupalistepetynka.cz.

Podrobnosti k parkování ZDE

Související články

30. dubna skončilo hlasování v 5. ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií – malé nápady a velké nápady.

Celý článek13. 5. 2024

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024