V letošním ročníku Zlaté vařečky zvítězili skutečně všichni

Další ročník akce Zlatá vařečka se uskutečnil v Písecké bráně, kde se sešli kuchařky, kuchaři, hospodáři a hospodářky základních a mateřských škol z Prahy 6, aby se navzájem motivovali a sdíleli své bohaté zkušenosti a recepty. Akci každoročně pořádá městská část Praha 6 pod záštitou místostarostky pro školství Mariany Čapkové.

Školní stravování má v České republice téměř stoletou tradici a denně se ve školních jídelnách stravují téměř dva miliony dětí. Primárním cílem této akce je dát těm, kteří se starají o stravování dětí v mateřských a základních školách, příležitost se potkat, sdílet zkušenosti a hlavně se pobavit. Letošní ročník se nesl ve znamení podzimu a zadání pro letošní rok byly svačinky a studené pokrmy z podzimních surovin

„Mám velkou radost, že je o tuto akci takový zájem. Považuji totiž za důležité dát těm, kteří se denně starají o stravování našich dětí najevo, že si jejich práce velice vážíme a víme, že bez jejich nadšení a elánu by to prostě nešlo," říká místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková.

V letošním roce byly uděleny ceny ve třech kategoriích, bronzové, stříbrné a zlaté a dále byla udělena cena místostarostky Prahy 6 a Cena Státního zdravotního ústavu.

V porotě letos usedli: místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková, Alexandra Košťálová ze Státního zdravotního ústavu, Eva Kalembová nutriční terapeutka, Lubina, finalista soutěže Masterchef Česko 2022 a František, jako zástupce dětí.

Uděleny byly tyto ceny:

Cena místostarostky městské části Praha 6 - MŠ Parléřova

Cena Státního zdravotního ústavu - MŠ Sbíhavá

ve stříbrné kategorii byly uděleny ceny těmto školám:

MŠ Libocká
MŠ Sbíhavá
MŠ Na Okraji
MŠ Motýlek
ZŠ Marjánka
MŠ Volavkova

MŠ Vokovická
ZŠ a MŠ T. G. Masaryka
MŠ Meziškolská
MŠ Bubeníčkova
MŠ Šmolíkova

ve zlaté kategorii byly oceněny tyto školy:

ZŠ Dědina
MŠ Parléřova
MŠ Tychonova
ZŠ a MŠ Na Dlouhém lánu
MŠ Sbíhavá

Partnery akce byli: Sonnentor, AG food, Zemanka a Makro.