Stadion Evžena Rošického na Strahově a jeho budoucnost

Stanovisko městské části Praha 6 k soutěži na projekty budoucího využití lokality Stadionu Evžena Rošického

Na začátku příštího týdne končí lhůta pro podání soutěžních nabídek na budoucnost Stadionu Evžena Rošického. Termín pro podání žádostí je 8. dubna.
„Pevně věřím, že vše dobře dopadne a Strahov znovu ožije sportem. Pro Prahu 6 jiná než sportovní funkce není a nebude přijatelná,“ říká Jakub Stárek, starosta Prahy 6.

Městská část Praha 6, na jejímž území stadion stojí, je dlouhodobě zastáncem myšlenky zachování sportovního charakteru Strahova. Starosta městské části Praha 6 se k tématu již dříve vyjádřil takto: „Dlouhodobě jsem zastáncem myšlenky, že Strahov, konkrétně místo, kde dnes stojí stadion Evžena Rošického, by měl i v budoucnu sloužit sportu a dovedu si zde představit stadion, který bude reprezentativním sportovištěm."
Stanovisko městské části odsouhlasilo tento týden i grémium starosty.
Soutěž na projekty budoucího využití lokality stadionu Evžena Rošického vyhlásil FAČR v únoru letošního roku. Objekt stadionu je ve vlastnictví FAČR a ten také sleduje jeho stavebně technický stav, užívá pouze jeho část, ostatní je uzavřeno.
Vlastník sice již dříve konzultoval na odboru výstavby MČ Praha 6 možnost odstranění stavby nebo případný odprodej objektu, ale to nespadá do kompetence odboru výstavby MČ Praha 6.