Senioři z šestky se mohou těšit na taxi

Praha 6 se připojí k městským částem, které nabízejí seniorům dotované taxi služby. Rada městské části na konci července schválila výběr firmy, která má tyto služby zajistit.

Taxi budou mít možnost využívat senioři starší 75 let a lidé s handicapem, kteří vlastní průkaz ZTP či ZTP/P. Ti, kdo budou mít možnost služby senior taxi využívat, si s sebou mohou vzít jednu osobu jako doprovod. Ta za službu nic neplatí.

„Našim cílem je, aby se lidem v Praze 6 dobře žilo a péče o seniory a zdravotně handicapované občany je pro nás zásadní. Budu rád, když tato služba ulehčí seniorům nejen cestování na území městské části, ale bude mít i ekonomický efekt v tom, že nebudou muset řešit vlastní dopravu,“ říká místostarosta starosta městské části Praha 6 Marián Hošek.

Senior taxi bude možno využít jak pro dopravu k lékaři, tak k vyzvednutí léků a dalších zdravotnických potřeb v lékárnách, či vyřízení nejrůznějších záležitostí na úřadech či poště v rámci území Prahy 6. Senioři, kteří budou chtít službu využít, se budou muset registrovat a obdrží průkaz. Na základě toho budou mít k dispozici 50 jízd za rok a cena za jednu jízdu bude 50 Kč.

V případě, že dojde k podpisu smlouvy s vítěznou firmou, budou moci senioři služby taxi využívat pravděpodobně od letošního října. O podrobnostech budeme dále informovat.