Letos se podařilo poslat dál více než 270 aktovek

Až do 18 září mohli rodiče přinést na úřad městské části aktovky, které jsou stále funkční a udělají radost tam, kde na novou třeba nezbývají peníze a zároveň tak mohou mít dobrý pocit z toho, že šetří životní prostředí. To byly hlavní myšlenky akce, Pošli aktovku dál, jejíž pátý ročník letos městská část Praha 6 pořádala. A výsledek byl zase o něco lepší, než loni.

V letošním roce byl o akci ještě větší zájem než loni a podařil se vybrat rekordních 273 aktovek a spoustu školních pomůcek, které udělaly radost jinde a mohou tak sloužit ještě několik dalších let.

Aktovky poputují mezi potřebné rodiny. Více než třetinu aktovek si lidé odnesli během konání akce, zbytek byl rozdělen mezi Pěstounský sklad Hvězda v Horoměřicích a Dobrodějnu.

Letos bylo možné aktovky přinést nebo si odnést i v rámci červnového Reuse Dne na Kulaťáku, kde se podařilo vybrat i rozdat další část aktovek i školních pomůcek.


„Mám obrovskou radost, že se nám letos podařilo zase o něco překonat loňský ročník. To jen dokazuje, že má tento projekt smysl a je dobré v něm pokračovat i nadále. A zároveň přibývají ti, kteří chápou, že není nutné utrácet za nové školní pomůcky, ale že lze využít i to, co již jiní neupotřebí, ale stále může sloužit dál,“
říká k projektu místostarosta Prahy 6 Marián Hošek.

 

V minulých ročnících radnice věnovala aktovky například do Klokánků, azylových domů pro rodiny s dětmi či dobrovolnických organizací, které se starají o dětské uprchlíky.