Džbán Park se otevírá veřejnosti

Ve čtvrtek 8. června se pro veřejnost otevře odpočinková plocha nacházející se na jižním břehu vodní nádrže Džbán. Návštěvníci zde ocení nejen lehátka k odpočinku a opalování, aktivity rodinného typu, sportovní vyžití, ale i občerstvení.

Provozovatelem Džbán Parku je společnost Baden Baden, která zvítězila ve veřejné soutěži s nejvyšší cenovou nabídkou. Zahájení letošní sezóny se uskuteční 8. června v 17 hodin pod názvem „Baden na Džbánu“.

"U břehu naší krásné vodní nádrže se po dlouhé době děje něco nového. Po mnoha nesnadných jednáních a hledání podoby úvodní sezóny se nám podařilo dospět k cíli a první sezóna Džbán Parku tak může být zahájena,“ říká Štěpán Barták, zastupitel odpovědný za veřejný prostor a areál Džbán.


Odpočinková plocha bude v provozu od druhé poloviny května do konce září každý den od 9 do 22 hodin (za příznivého počasí) a bude zde zakázána jakákoli reprodukovaná či zesilovaná hudba.
Pro letošní rok se neplánují žádné terénní úpravy, stavby, ani oplocení pozemku. Návštěvníci budou mít k dispozici mobilní toalety, které zajistila městská část, o čistotu a úklid celé plochy se bude starat provozovatel.
Po dohodě s majitelem pozemku se městská část zavázala k tomu, že zde nebude žádná půjčovna loděk, šlapadel a jiných plavidel.


„Obyvatelé Prahy 6 tímto získají další místo pro relaxaci a odpočinek v letních měsících. Navíc se s tímto počinem pojí jedna zajímavost a to, že s názvem Džbán Park nám pomohla umělá inteligence,“ říká starosta Jakub Stárek.