Aprílové žerty stranou: spustili jsme další ročník programu Šestka táborová

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl sice zahájen 1. dubna, na Apríla, ale rozhodně se nejedná o aprílový žert.

Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech – pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních – získají rodiče od radnice městské části příspěvek 800 Kč na 1 dítě.

Protože se tato forma podpory volnočasových aktivit dětí v době letních prázdnin osvědčila, i během nadcházejících měsíců mají rodiče možnost získat od radnice příspěvek na úhradu nákladů s těmito aktivitami. Opět, jako již několikátým rokem, se tak děje prostřednictvím aplikace Aktivní město, která zajišťuje jak přidělení samotného příspěvku, tak také jeho uplatnění u některého z mnoha organizátorů letních aktivit“, shrnuje zaměření programu radní pro sport, kulturu a volný čas Jan Lacina a dodává: „Alokovaný rozpočet by měl pokrýt příspěvky pro více než 3500 dětí, v letošním roce podpoříme děti s trvalým pobytem v naší městské části, možnost získat příspěvek mají ale také ukrajinské děti s dočasným pobytem, které navštěvují na Praze 6 mateřskou, základní nebo střední školu. I těmto žadatelům náš program vychází vstříc. A nás těší opravdu velký zájem rodičů, kdy za prvních 24 hodin po spuštění je již takřka 60% rozpočtu alokováno.

Program Šestka táborová probíhá od 1. 4. do 1. 9. 2024. Přidělený příspěvek ve výši 800 Kč na 1 dítě v případě nevyužití automaticky expiruje po 60 dnech od jeho nabití. V nabídce jsou prázdninové aktivity již od více než tisícovky poskytovatelů z celé ČR. Pokud ale mezi nimi nenajdete právě toho svého, informujte jej o možnosti zapojení se do programu, anebo využijte zákaznickou linku Aktivní město (241 043 230).